2 Aralık 2012 Pazar

DUALARI KABUL EDİLENLER




MUHAMMED BOZDAĞ IN İSTEMENİN ESRARI ADLI KİTABININ ÖZETLERİNE DEVAM EDİYORUM.
  1. ÇILGINCA İSTEYENLER bir şeyi çok istemek ve o şey hakkında sürekli dua etmek.
  2. YETENEK DİLİĞİLE İSTEMEK olmaz bir şey istememek. yeteneğimiz ne ölçüdeyse onu istemek en doğrusudur. biz ancak almaya hazır olduklarımızı almaya laiğiz. 
  3. İSTEKLERİNİ EVRENSELLEŞTİRENLER evrensel isteklerle evrenin sahibinin huzuruna çıkanlar orada evrenin temsilcisi gibi kabul edilirler.
  4. İHTİYAÇ DİLİĞLE İSTEYENLER unuttuklarımızın değerini bize hatırlatan acıtıcı uyarılar yaşayacağız. ihtiyaç zorunluluk seviyesine çıkınca etkisi sarsıcı olacaktır.   kim görme ve işitme   yeteneğini her   fark ettiğinde şükür eden insan kadar mutlu olabilir.  insandan şükür kesilmedikce Allahtan nimetin artışı kesilmez.  hz. ALİ   isteklerimizi hatırladığımızda kalbimiz titremeli ve gözümüz yaşamalıdır  o zaman isteklerimiz içimizde parlayan güneşe dönecektir.
  5. BİLİNÇLİ İSTEYENİER  yaratıcıdan istiyoruz ama verdiği cevabı hissetmeye çalışmıyoruz. Anlam en önemli tefekkür malzemesidir. dilimiz konuşurken kalbimiz hissetmelidir                                                                                        
  6. SÜREKLİ İSTEYENLER yanlızlığımızı sadece yaratıcıyla paylaşırız.siz beni zikredin anınki bende sizi anayım. Allah bir kulunu severse ona musibet verirki dua ve dileğini işitsin. sıkıntı ve musibet anında  dualarının kabul olmasını isteynler geniş zamanlarında bol bol dua etsin.
  7. İLAHİ ADALETLE UYUŞANLAR dualarınız evrensel adaletle uyuşmalı.
  8. RUHSAL ÖNDERLERLE YARDIMLAŞMALAR duanızı gönderdiğiniz mektuplara benzetebilirsiniz. cevabı duymasanızda duanız yolunu şaşırmadan adresine ulaşacaktır.   hayatın sonsuz tarafına geçenler, bedensel perdelerden sıyrıldıklarından ruhunuzdan onlara yönelen mesajları aynen algılarlar.
  9. GÜÇLÜ ANLATIMLARLA İSTEYENLER  yaratıcının sözleriyle isteyenler yaratıcının rahmeti tarafından karşılanacaktır. peygamberimizin sözleriyle isteyen peygamberimizle aynı mekanları paylaşabilme ayrıcalığını yaşayacaktır
  10. DEĞİŞİM ZAMANLARINDA İSTEYENLER  geceleri isteklerin kabul edildiği gündüzlerin içra edildiği zamanlar gibi işler. güneş doğarken ve batarken. zaman gece yarısının ötesini geçmişse yağmur veya kar yağarken. gök gürleyip şimşek çaktığında. ve rüzgar eserken. bu ortamlarda sayısız meleklerden oluşur ve nöbet değiştiren asker misalidirler.
  11. MELEKLERLE YARDIMLAŞMA  melekler insanların gönüllü destekleyicisidir. iğiliğe yönelen her eylemin başarıya ulaşması için dua ederler.   insan yalan söylediği zaman meydana gelen manevi kokudan dolayı melekler kendisinden bir mil(1,5 km) uzaklaşırlar. hadis
  12. İNSANI GIYABEN DESTEKLEYENLER insanların gıyaplarında yaptığımız her dua karlı bir hisse senedi gibidir.. tanımadığınız insanların ruhsal desteğine muhtaçsanız, tanımadığınız insanlara ruhsal desteklerinizi gönderin.
DAHA ÖNCEDE DUALARI RED EDİLENLERİ BURADA İŞLEMİŞTİM. BUARALAR EN BÜYÜK EKSİĞİM DUA KONUSU OLDUĞU İÇİN KENDİME HATIRLATMA BABINDA YAZIYORUM. UMARIM BAŞKA FAYDALANANDA OLUR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder